lørdag den 9. marts 2013

Butterbean salat med crunchy ruccola-pesto


                Lækker cremet butterbean salat, - der går som sundere alternativ til ris og pasta.





Salat til ca. 2-3 personer:

* 200-300 gram butterbeans (limebønner) lagt i blød og kogt efter anvisning (alternativ butterbeans der kan købes "færdige" på dåse)
* En god håndfuld frisk ruccola eller baby-leafs.
* 1/2 agurk skåret i tynde skiver
* En lille squeze lime  

Det hele blandes sammen og vendes med rucola-pestoen (se nedenfor)



Ruccola pesto - crunchy:

* En lille håndfuld solsikkekerner - ristede og afkølede
* En lille håndfuld græskarkerner - ristede og afkølede
* En halv pakke (ca. 50 gram) ruccola
* 1/2 lime
* Lidt akacie honning
* Lidt revet parmesan
* 1/2 fed hvidløg (kan undlades)
* Salt/Peber
* Lidt vand og/eller olie så blenderen kører rundt

Det hele blendes, - eventuelt kan man lade lidt af kernerne være tilbage og blande i den færdige pesto for at give den lidt ekstra "crunch". 
Pestoen skal have en tyk og cremet  konsistens, og stop den gerne i god tid, så der stadig er karakter fra ruccola og kerner.










Ingen kommentarer:

Send en kommentar