fredag den 29. marts 2013

Gulerodssalat med nigellafrø, basilikum & masser af smag:)

Simpel og lækker gulerodssalat med masser af smag fra både citron, basilikum samt undertoner fra kardemomme og vanilie.







Til en stor skål salat:
  • 1/2 kg gulerødder
  • Basilikum eller mynte  (1/4 plante)
  • Nigellafrø  (lille håndfuld)
  • En lille øko citron:  saft + skal
  • 1/2 tsk. ren vanilie pulver (f.eks. Urtekrams)
  • 1/2 tsk. kardemomme (evt. også et lille nip kanel)
  • Et par spsk. koldpresset olie (hørfrø eller raps)
  • 1-2 spsk akacie honning eller agave sirup

Fremgangsmåde:

Gulerødderne rives og blandes med hakket basilikum og nigellafrø (der evt. lige kan tørristes på en pande forinden). 
Krydderierne, citronsaft + skallen fra citronen, honning og olie blandes i. 
Salaten har godt af at stå min. en halv time på køl inden servering, da den trækker mere smag :)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar