lørdag den 16. februar 2013

Fish-sticks og fantastisk blomkålssalat!

Så sund, så sund...blomkålssalat med mange smagsnyancer,  samt sticks af torsk med pesto-creme, citrus og parmaskinke.



 


Salat og fisk til ca. 2-3 pers: 


Fiske-sticks
  • 300-400 g torskefileter (delt på midten, så de passer til et spyd)
  • Parmaskinke eller seranoskinke  (en passende mængde til hvert spyd) 
  • Pesto-urtecreme:
Pesto-urte creme 
  • (halvdelen smurt på fisken, resten i salaten):
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 lime
  • 1/2 (lille) citron  + revet skal herfra
  • 2-3 tsk grovkornet sennep
  • En lille håndfuld pinjekerner eller solsikkekerner (ristede, og afkølede)
  • En lille håndfuld mandler (ristede og afkølede)
  • Urter: Frisk Basilikum og persille   (en stor kvast af hver)
  • Olivenolie (gerne "lemon") - i mængde så blenderen kører rundt.
  • Smag til med salt og peber
Blomkålssalat:
  • Den anden halvdel af Pesto-urtecremen, jf. ovenfor.
  • 1/2 blomkålshoved skåret i tynde skiver (med kniv eller mandolinjern)
  • En god kvast persille
  • 1/2 rødløg skåret i meget små tern
  • 1 syrligt æble skæret i små tern eller alternativt lidt tørrede æbletern  
  • En lille håndfuld tørrede abrikoser, finthakkede
  • En lille håndfuld mandler, finthakkede (ristede)
  • Revet skal fra 1/2 citron
  • 1-2 tsk vaniliepulver (vigtigt det er REN vanilie, f.eks. Urtekram, eller 1 flækket vaniliestang)
  • Lidt Salt og peber.

Fisken marineres med urtecremen citron & limeskiver, og anrettes på spyd med lidt parmaskinke fordelt på toppen.  Fisken kan ovnbages i ca. 10-15 min  (lidt en vurderingssag), eller grilles. Fisken er typisk færdig, når parmaskinken er blevet sprød.
Blomkålssalaten har godt af at stå på køl 1/2 time (minimum) inden servering, så den trækker smag.  













Ingen kommentarer:

Send en kommentar