Så sund, så sund...blomkålssalat med mange smagsnyancer, samt sticks af torsk med pesto-creme, citrus og parmaskinke.
Salat og fisk til ca. 2-3 pers:
Fiske-sticks
Fiske-sticks
- 300-400 g torskefileter (delt på midten, så de passer til et spyd)
- Parmaskinke eller seranoskinke (en passende mængde til hvert spyd)
- Pesto-urtecreme:
Pesto-urte creme
- (halvdelen smurt på fisken, resten i salaten):
- 2 fed hvidløg
- 1/2 lime
- 1/2 (lille) citron + revet skal herfra
- 2-3 tsk grovkornet sennep
- En lille håndfuld pinjekerner eller solsikkekerner (ristede, og afkølede)
- En lille håndfuld mandler (ristede og afkølede)
- Urter: Frisk Basilikum og persille (en stor kvast af hver)
- Olivenolie (gerne "lemon") - i mængde så blenderen kører rundt.
- Smag til med salt og peber
Blomkålssalat:
- Den anden halvdel af Pesto-urtecremen, jf. ovenfor.
- 1/2 blomkålshoved skåret i tynde skiver (med kniv eller mandolinjern)
- En god kvast persille
- 1/2 rødløg skåret i meget små tern
- 1 syrligt æble skæret i små tern eller alternativt lidt tørrede æbletern
- En lille håndfuld tørrede abrikoser, finthakkede
- En lille håndfuld mandler, finthakkede (ristede)
- Revet skal fra 1/2 citron
- 1-2 tsk vaniliepulver (vigtigt det er REN vanilie, f.eks. Urtekram, eller 1 flækket vaniliestang)
- Lidt Salt og peber.
Fisken marineres med urtecremen citron & limeskiver, og anrettes på spyd med lidt parmaskinke fordelt på toppen. Fisken kan ovnbages i ca. 10-15 min (lidt en vurderingssag), eller grilles. Fisken er typisk færdig, når parmaskinken er blevet sprød.
Blomkålssalaten har godt af at stå på køl 1/2 time (minimum) inden servering, så den trækker smag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar