mandag den 25. februar 2013

Crispy "Pink" bulgursalat på to måder - med kyllingefrikadeller


* Bulgursalat med blodappelsin, parma - og pinjekerne crunch, abrikos og grønt
* Basic bulgursalat med blodappelsin, urte-creme, frø og parmaskinke crunch
* Kyllingefrikadeller med urter, hørfrø og pesto



  



 Til en stor bulgursalat med blodappelsin, parma - og pinjekerne crunch, abrikos og grønt: 



  • 1/2 dl bulgur (her er anvendt grove fiber-bulgur) - kogt efter anvisning, med 1 grøntsagsbuillion, 1 laubærblad, lidt hvidvin ell. hvidvinseddike, lidt rosmarin. Afkøles inden salat-fyldet mixes i.
  • En lille pose radiser
  • 2-3 skiver parmaskinke stegt sprødt og afkølet. Skal crunches ud over salaten som topping
  • En 1/2 plante mynte - finthakket
  • En gul peberfrugt
  • 50 gram pinjekerner - ristede
  • 150 gram tørrede abrikoser  - finthakkede
  • 1 blodappelsin - skåret i tynde "fileter"
  • Lidt Sorte sesam (nigellafrø) - ristede på en tør pande
  • En dressing af:  2-3 spsk æblecider eddike, 2-3 spsk flydende honning, 2-3 spsk god olie (f.eks. koldpresset oliven eller hørfrø) salt/peber, lidt grove sennepskorn

Den afkølede bulgur blandes med alle ingredienserne - på nær parmaskinken, der crunches over salaten i store stykker inden servering. 



Til en  Basic bulgursalat med urte-creme, frø og parmaskinke crunch
 
  • 1/2 dl bulgur (her er anvendt grove fiber-bulgur) - kogt efter anvisning, med 1 grøntsagsbuillion, 1 laubærblad, lidt hvidvin ell. hvidvinseddike, lidt rosmarin. Afkøles inden salat-fyldet mixes i. 
  • Ristede sorte sesamfrø (nigella frø)
  • Urtecreme af:   4 spsk god pesto (hjemmelavet eller købt) rørt op med hakket mynte, 2-3 spsk flydende honning, 1/2 lime eller citron + revet skal, saften fra 1/2 blodappelsin, lidt salt/peber
  • 1 lille nip vaniliepulver (ren, f.eks. fra urtekram, eller indmaden fra 1 vaniliestang)
  • Et par skiver parmaskinke, stegt sprødt på en pande og derefter afkølet.
Bland det hele sammen, og pynt med lidt frisk mynte og lidt af parmaskinken




Til en stor portion (ca. 10-12 små)  Kyllingefrikadeller med urter, hørfrø og pesto
 
  • 1 pakke hakket kyllingekød  (ca. 400 gram)
  • Frisk mynte, basilikum  (eller andre krydderurter)   - finthakket
  • Salt /peber
  • 2 spsk grøn pesto (hjemmelavet eller købt)
  • Lidt revet gulerod
  • Et par spsk hørfrø  (for at give sammenhæng i farsen, samt lidt ekstra bid)
  • 1-2 æg 
 Bland det hele godt sammen - og steg dem sprøde i f.eks. koldpresset hørfrø olie.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar